Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R48o13m78a90n 98K53o16z88e58l

4. 12. 2016 12:25

Když jsem hledal práci, tak jízdné něco stálo a ani mne nenapadlo, aby mi to někdo uhradil. A že je ta práce málo placená? To tak ve státní správě bývá, i když se všude tvrdí, jak mají úředníci velké platy. Známá dělá úřednici na sociálce a má 13 tisíc čistého.

1 0
možnosti

Kdy už se začne používat kriterium hrubý roční příjem?!

to je jediný poctivý údaj.

0 0
možnosti
Foto

Můžete se podělit o těch 5 otázek, abychom měli představu o vaší představě o znalostech absolventa právnické fakulty? Mě přijde celkem pochopitelné, že na FÚ vybírají lidi, kteří mají alespoň trochu představu o problematice, kterou se chtějí živit.

4 0
možnosti
VH

Pokud někdo myslí, že jeho vzdělávání skončilo maturitou, neměl by se zúčastňovat výběrových řízení. Na něj je 10. třídy škoda!!

PS: ač bez právního vzdělá, zákony z oblasti, ve které jsem pracoval jsem vždy ovládal. Prostě proto, že bez jejich znalosti (jen s jakýmsi interním předpisem) nemohu znát problematiku kvalitně.

2 0
možnosti
VH

PS: Jaké máte znalosti v problematice vymáhání pohledávek (myslíte, že stačí vědět ZBS - 1212?)? Jaké máte znalosti v účetnictví a peněžnictví obecně?

0 0
možnosti
Foto

S VŘ mám zkušenost podobnou, byť z jiné oblasti státní správy. Před více než deseti lety jsem si usmyslela, že se zúčastním VŘ na pronájem obecního prostoru za účelem provozování obchodu, který v dané lokalitě chyběl a protože šlo m. j. o služby spíše pro nízkopříjmové obyvatele, poctivě jsem nabídla maximální cenu a zdůvodnila proč. Veřejné otevírání obálek probíhalo tak, že nikdo nečetl text, jen seřadil vše dle výše nabídnuté ceny. (Na můj dotaz proč, jsem se dozvěděla, že pro obecní kasu je důležitý maximální finanční přínos a ne služby pro občany). Výsledek byl následující: 2x herna, zbytek vietnamské večerky a 2x květinářství.

0 0
možnosti
VH

Ono nebylo od počátku uvedeno kriterium: nejvyšší cena? Pokud ano, tak bylo výběrové řízení v pořádku, ne?

Mimochodem: Nikdy by (kvůli protestům) neskončilo výběrové řízení, kde by kriteriem byla "nejlepší služba občanům".

1 0
možnosti

nejste ale HISTORIK - SPECIALISTA?

Co proboha hledáte na ouřadě? Uvedl jste svoje politické zázemí - - protikorupci? - vyřadil bych Vás za špatnou češtinu, polihistoriku.

0 0
možnosti
Foto

Většinou se výběrová řízení dělají proto, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Osobní zkušenost. A není to jen ve státní správě.

0 0
možnosti
VH

Máte pravdu. Ono bez dlouholeté znalosti člověka nelze kvalitně rozhodnout. Výběrové řízení pro "lidi z ulice" je o loterii.

2 0
možnosti
Foto

Když se budete ucházet o práci v soukromé firmě, tak tam se s největší pravděpodobností bude vybírat férově. A právě proto je potřeba všechny soukromníky ničit! Ostatně ze své dřívější činnosti pro ČSSD byste o tom už měl být informován.

0 0
možnosti
Foto

Tomáši, v soukromé firmě nikdo nebude muset řešit výběrové řízení a prostě si vyberou člověka, kterého chtějí, kterého jim někdo doporučí, nebo jehož práci znají. Výběrka si dělají jen na expertní pozice nebo prostě když chtějí. A to je ten rozdíl.

Když se něco musí (nesmyslně), často to končí podivnou kličkou.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS